top of page
  • Foto van schrijverSanne van Es

Fotografie jaar 2022

Wat een bewogen jaar was dit!


Ik heb dit jaar wel 66 keer mijn camera mogen pakken voor een fotografie klus. Toen ik de shoots ging tellen had ik niet verwacht dat ik op dit aantal zou komen. Vooral niet omdat ik drie maanden in het buitenland verbleef en om eerlijk te zijn gaf het mij wel een trots en blij gevoel. Trots op wat ik heb opgebouwd in zo een korte tijd en blij, omdat ik allemaal mooie en lieve mensen heb mogen ontmoeten.


Nu vraag je je zeker af welke shoots dit dan zijn geweest. Ik zal ze hier onder voor jullie op een rijtje zetten.


Bruiloften: 10

Zwangerschappen: 10

Portretten: 3

Stellen: 5

Families: 17

Newborns: 7

Bedrijven: 12

Anders: 2


Ik zelf had dus niet verwacht dat ik zo veel families afgelopen jaar voor mijn camera had. Super leuk om het zo op een rijtje te zetten en inzicht te krijgen in wat ik wel niet allemaal fotografeer. Ik heb afgelopen jaar enorm geleerd wat ik het aller leukst vind om te fotograferen en in 2023 wil ik graag deze shoots doorzetten.Net voor het 2022 werd had ik mijn bijbaan bij Kamera Express opgezegd en was ik voor mezelf begonnen als freelance fotograaf. Ik kneep hem wel eventjes in het begin hoor, toen ik mijn baan had opgezegd had ik geen idee dat december, januari en februari 'minder' goede maanden waren. Had ik nu wel de juiste beslissing genomen om mij compleet te focussen op mijn eigen bedrijf. Niet wetende was mij te wachten stond in de lente/zomer periode.


Het was vallen en op staan afgelopen jaar. Het is niet niks een eigen bedrijf op zetten. Natuurlijk zou ik het liefst alleen maar fotograferen, maar dat is natuurlijk niet het enige wat ik dan doe op een dag. Fotograferen is altijd maar een klein gedeelte daarvan. Sociale media bij houden, website updaten, facturen versturen, foto's bewerken en nog veel meer. Ik zou het voor geen goud willen ruilen voor iets anders. Soms was het ook lastig, omdat elk bedrijf weer anders is en iedereen eigen doelen heeft om te halen. Door veel met verschillende mensen te praten (niet alleen fotografen of mensen met een eigen bedrijf) en het vaker doen sta ik sterker in mijn schoenen.


Ik ben enorm dankbaar voor alle mensen die ik het afgelopen jaar heb mogen ontmoeten. Jullie hebben mij gesteund met mijn eigen bedrijf. Al was het door het boeken van een shoot, het delen van mijn foto's online, mond tot mond reclame of gewoon de gezelligheid tijdens de shoots.2023 wordt een jaar met nog meer leuke en lieve klanten. Het jaar waarin ik mijn bedrijf nog verder kan laten groeien en het jaar waarin ik niet te vergeten ga afstuderen van mijn vierjarige studie. Waarna ik mij compleet kan focussen op mij grootste passie FOTOGRAFIE!


Liefs,

Sanne


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page