top of page
  • Foto van schrijverSanne van Es

Trouwen bij de Heische Hoeven in Loosbroek

Bijgewerkt op: 6 mrt.

Op de dagen waarop de zon en regen elkaar afwisselden, vierden Frans en Ellen hun liefde. Dit was geen gewone viering, ze kozen ervoor om een heel weekend te wijden aan hun samenzijn. Het feestelijke weekend begon op vrijdag, en ik, Sanne van Es, had de eer om de kern van hun liefdesverhaal op zaterdag vast te leggen met mijn camera.


De transformatie van de bruid

Ellen begon haar dag bij de Haar Drôme, omringd door de vrouwen van haar familie. Het was een moment van verbinding en schoonheid, waarbij elk detail zorgvuldig werd overwogen. Haar zus zorgde voor de finishing touches van de make-up, een intiem gebaar dat de band tussen hen benadrukte. Terwijl ze daar zat, verlicht door het zachte ochtendlicht dat door de ramen stroomde, weerspiegelde de kamer de warmte en liefde van het samenzijn. De zachte geluiden van giechelen en fluisterende adviezen vulden de ruimte.

 

Het aantrekken van de bruidsjurk was echt een gezellig onderonsje die ochtend. Ellen, geholpen door haar moeder en zusje, maakte er een klein feestje van. Samen lachten ze terwijl ze de jurk over Ellens schouders hesen en speels de knoopjes dichtmaakten. Het was een knus moment vol kleine grapjes en warme blikken, een mooie start van de dag. Dit stukje samenzijn, met het zachte ochtendlicht als decor, zou zeker een van de vele mooie herinneringen worden van hun dag.


De voorbereiding van de bruidegom op de Heische Hoeven

Frans startte zijn dag in alle rust bij de Dassenhut op de Heische Hoeven, een plek vol natuurlijke schoonheid waar het paar de nacht had doorgebracht. Terwijl de ochtendzon de kamer vulde, bereidde Frans zich voor op de dag die komen zou, omgeven door de serene rust van het landschap. Het zachte gefluit van vogels en het ruisen van de bladeren vormden een harmonieuze symfonie, die het begin van deze bijzondere dag inluidde. Met elke zonnestraal die door het raam glipte, leek de tijd even stil te staan, waardoor Frans een moment van bezinning vond in de aanloop naar de ceremonie.


Het moment van de eerste ontmoeting

Toen het moment van de first look eindelijk aanbrak, was de lucht geladen met spanning en verwachting. Ondanks Frans' schijnbare kalmte, trilden de zenuwen door de lucht. Omgeven door hun dierbare familieleden, die ademloos toekeken, werd dit intieme moment het startschot van een dag die in het geheugen gegrift zou blijven. Toen ze elkaar voor het eerst die dag in de ogen keken, leek de tijd even stil te staan.


Een fotogeniek avontuur

De idyllische omgeving van de Dassenhut vormde het ideale toneel voor onze fotosessie, waarbij elk hoekje en gaatje een nieuw verhaal te vertellen had. Samen verkenden we het gebied, waarbij de natuur ons trakteerde op een divers palet aan achtergronden, van fluisterende bomen tot kabbelende beekjes. Het hoogtepunt was het moment waarop we een gladde brug trotseerden, een metafoor voor de stappen die Frans en Ellen samen in het huwelijk zouden zetten. Aanvankelijk wat terughoudend, lieten zij zich gaandeweg meevoeren door het moment. Hun interacties werden spontaner, hun lach echter, terwijl ze opgingen in de natuur en in elkaar. De fotoshoot was een viering van hun verbintenis.


De ceremonie

De Heische Hoeven onderging een ware metamorfose, waarbij elke hoek en elke ruimte werd versierd door vrienden en familie. Hun gezamenlijke inspanningen weefden een sfeer van intimiteit en warmte, waardoor de locatie veranderde in een magische plek voor de ceremonie. Terwijl donkere wolken zich samenpakten aan de horizon, brachten de doorzichtige paraplu's, bescherming en voegden ze een vleugje elegantie toe aan het geheel. Deze paraplu's werden het levende symbool van veerkracht en hoop, die de onderliggende boodschap van de dag versterkten: liefde overwint alles. Zo stond de Heische Hoeven, ondanks de dreiging van regen, als een baken van licht en liefde, klaar om het verhaal van Frans en Ellen te omarmen.


Speelse momenten en ontroerende woorden

De borrel veranderde in een bruisend feest van verbinding en vreugde, waar oud-Hollandse spelletjes de gasten terugvoerden naar de onbezorgde dagen van vroeger. Het gekletter van houten blokken, het gelach dat volgde op elke speelse competitie, zorgde voor gedeelde vreugde en nostalgie. De speeches, recht uit het hart, raakten een gevoelige snaar bij iedereen. Deze momenten van samenzijn, versterkt door elke straal zonlicht die de wolken doorbrak, werden gretig vastgelegd in groepsfoto's. Een mooie herinnering aan lachende gezichten en sterke vriendschappen. Het leek wel alsof de tijd even stilstond, zodat iedereen kon genieten van dat speciale moment. Een moment dat voor altijd vastgelegd is als teken van vriendschap en liefde.


Een avond van verhalen en smaken

In de sfeervol verlichte tent vond het diner plaats, begeleid door de hartverwarmende speeches. In de tent werden er heerlijke gerechten geserveerd waar iedereen van smulde. Tussen de gangen volgden de verhalen en emoties, die de lucht vulden met een gevoel van verbondenheid en liefde. Als fotograaf, gedreven door passie voor mijn vak, voelde ik elke emotie en legde deze vast door mijn lens. Elk woord, elke traan, elke lach werd vereeuwigd met een diep gevoel van waardering voor de puurheid van de emoties die het diner zo uniek maakten.


Het dessert en een muzikale verrassing

Het grand dessert ontpopte zich als een waar spektakel voor alle zintuigen, waarbij de zoete verleidingen werden overtroffen door een nog zoetere verrassing. Frans en Ellen stonden namelijk op het podium om hun muzikale kunsten te tonen. Na maanden van zorgvuldige voorbereiding, was dit het moment waarop hun liefde een nieuwe dimensie kreeg. Met stemmen die elkaar aanvulden en versterkten, wisten ze een magische sfeer te creëren. Hun lied, vulde de ruimte en raakte en zorgde voor een ongeëvenaarde avond.


Ook trouwen bij de Heische Hoeven in Loosbroek?

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Frans en Ellen en wil je jouw eigen unieke momenten laten vastleggen? Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we jouw liefdesverhaal vormgeven en vereeuwigen. Elk verhaal is het waard om verteld te worden, en ik zou vereerd zijn om de jouwe te mogen vastleggen.

 

Namens mij, Sanne van Es, ben ik Frans en Ellen enorm dankbaar dat ik getuige mocht zijn van hun liefde en verbintenis. Hun weekend was een prachtige herinnering aan de kracht van liefde, vriendschap en familie, ongeacht het weer.

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page