top of page
  • Foto van schrijverSanne van Es

Trouwen bij het Wapen van Zoetermeer

Bijgewerkt op: 6 mrt.

Op een zomerse dag in juli, met de stralende zon die alles in een gouden gloed zette, vierden Eva en Sjoerd hun liefde op een manier die net zo uniek was als hun eigen verhaal. In het gezellige Wapen van Zoetermeer, waar de natuur haar mooiste kleuren liet zien, begon mijn dag met het vastleggen van de voorbereidingen van de bruid.


De stilte voor de storm

Eva, omringd door de liefdevolle energie van haar familie en vrienden, straalde van geluk terwijl de laatste hand werd gelegd aan haar make-up. Met een mix van opwinding en blijdschap vroeg ik haar om de jurk te onthullen. De voorbereidingen waren in volle gang en toch was daar een oase van rust toen Eva haar trouwjurk aantrok. Het was een korte, maar kostbare tijd waarin alles even op pauze stond, terwijl de rest van het huis gonsde van geluk. In een aangrenzende kamer wachtten haar vader en oma, vol verwachting, om haar in de bruidsjurk te zien. Zij genoten van een stil moment voor zichzelf, terwijl ze zich ook klaar maakten om straks met Eva te herenigen en de festiviteiten voort te zetten. Hun geduldige wachten was voelbaar, een voorbode van de vreugde en de tranen die nog zouden volgen die dag.



De voorbereiding van de bruidegom

Bij Sjoerd thuis was het een gezellige bedoening, zoals je dat alleen bij familie ziet. Iedereen liep door elkaar heen: neefjes die door de kamer schoten, ooms die nog snel even hun das recht trokken, en tantes die met een liefdevolle frons de laatste details checkten. Het leek wel een bijenkorf, maar dan eentje vol met liefde en een dosis goede humor. En ik? Ik stond er midden in, camera in de aanslag, klaar om al die spontane momenten te vangen. Het was voor mij een soort thuiskomen, want Sjoerd ken ik al vanaf de schoolbanken. Het voelde speciaal om nu juist op deze belangrijke dag in zijn leven aanwezig te zijn en al die gemoedelijke, echte familie-momenten vast te leggen. Tussen de plagerijtjes door voelde ik me meer een deel van het feest dan alleen de trouwfotograaf.



Magische ontmoeting in het groen

De 'first look' was als een scène uit een sprookje, midden in het groene hart van Bleiswijk. Tussen het gefluister van de bladeren en het zachte gefilterde zonlicht, deelden we grappen die het ijs braken en de spanning verzachtten. Sjoerd, met een blinddoek om de verrassing niet te bederven, werd door de ceremoniemeester naar zijn plek geleid. Toen hij zijn ogen opende en Eva zag,1       was het een moment van onvervalste blijdschap. Hun lach, zo spontaan en echt, beloofde een dag vol van dergelijke vreugdevolle momenten.



Een fotosessie in de natuur

De fotoreportage die volgde was een avontuur op zich, wandelend door de natuur, ontdekten we samen met het bruidspaar prachtige plekken. Een bloemenveld dat zij al eerder hadden gespot, vormde het natuurlijke podium voor hun stralende liefde. Tussen de bloemen en onder de zachte zonnestralen leek elk geschoten plaatje een levend schilderij.



Intiem diner voorafgaand aan de ceremonie

Voordat het officiële ja-woord gegeven werd, genoot het bruidspaar van een gezellig diner met hun naasten. In een ontspannen sfeer, met kaarslicht dat zachtjes flikkerde op de achtergrond, werden verhalen en grappen gedeeld.



Ceremonie

De trouwambtenaar, die iets later op de avond met een vleugje humor en een handvol geluk de ceremonie leidde, waardoor iedereen alvast in de juiste stemming kwam. Het was een moment vol lachende gezichten en warme herinneringen die nog lang in het geheugen gegrift zouden blijven.



Het feest van de liefde

Toen de zon plaatsmaakte voor een avondhemel versierd met sterren, barstte het feest echt los. De speeches waren gevuld met grappen en gegiechel, terwijl het bruidspaar hun dankwoord bracht met een twinkeling in de ogen. Zodra de eerste noten van de openingsdans klonken, wist iedereen: dit wordt een avond om nooit te vergeten. De dansvloer werd een zee van swingende gasten, waar ooms en tantes die beweerden 'echt niet te kunnen dansen' toch de sterren van de hemel dansten. Het was een mix van vrolijke chaos en onvervalste gezelligheid, waarbij zelfs de schoenen van de bruidegom de lucht in gingen. Dit was het feest van Eva en Sjoerd, een feest dat net zo sprankelend was als hun liefde voor elkaar.



Een dankwoord vol liefde

Eva en Sjoerd, dank jullie wel dat ik jullie dag mocht vereeuwigen. De warmte van jullie liefde en de vreugde van het lachen hebben mijn hart geraakt. Jullie hebben mij eraan herinnerd waarom ik zo van mijn werk houd. Het zijn deze onvergetelijke momenten die ik keer op keer wil vastleggen. De herinnering aan deze dag zal net zo levendig blijven als jullie liefde voor elkaar.


Verbeeld je eigen verhaal

Heb je weleens gedroomd over hoe jouw grote dag eruit zou zien door de ogen van een ander? Hoe elk bijzonder moment, elke schaterlach, elke liefdevolle blik, en zelfs die kleine onhandigheden die zo menselijk en vertederend zijn, vereeuwigd worden in een foto? Stel je voor dat ik, met mijn camera in de aanslag, die dromen vang in levendige kleuren en echte emoties. Ik zoek naar de onverwachte glimlach, de twinkeling in de ogen, en die stille seconden van puur geluk die zo vluchtig zijn als een zomerbries.

 

Laat me jouw dag vertalen naar een verhaal dat je keer op keer kunt vertellen, niet alleen met woorden, maar met de stille poëzie van beelden. Een verhaal waarin je jezelf herkent, elke keer dat je terugkijkt.

 

Voel je vrij om contact op te nemen. Dan babbelen we over hoe we samen jouw verhaal kunnen vormgeven. Met een kop koffie of thee, bladerend door albums, ontdekken we hoe we jouw liefdesverhaal tot leven kunnen brengen. Want jouw verhaal verdient het om verteld te worden, precies zoals jij het beleefd hebt.

110 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page